Υπέροχο πρωινό με κρέμα αβοκάντο και μανιτάρια
Αυτό είναι ένα υπέροχο, απλό πρωινό για να φτιάξετε τα πρωινά που θέλετε κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο. Η βάση του αβοκάντο είναι πεντανόστιμη και κρεμώδης και αποτελεί υπέροχο συνδυασμό με το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τραγανό κουκουνάρι.
Υλικά για 2 μερίδες
Για τη βάση του αβοκάντο:
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά αβοκάντο
- λίγα φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κ.σ κουκουνάρι
- 1κ.σ ταχίνι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1κ.σ ελαιόλαδο
- 2κ.σ νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Για τα μανιτάρια & το τοστ:
- 250 γρ μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2κ.σ κουκουνάρι
- λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2-4 φέτες ψωμί
Οδηγίες
Βάλτε όλα τα συστατικά της βάσης του αβοκάντο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά δε χρειάζεται να γίνει τελείως λείο το μίγμα.
Τοποθετείστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τα μανιτάρια, το κουκουνάρι, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Φρυγανίστε το ψωμί πριν ρίξετε λίγο από το μείγμα αβοκάντο πάνω από κάθε φέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να το απλώσετε ομοιόμορφα.
Ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια από το τηγάνι, πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό, μια πρέζα μαύρο πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.
Είστε έτοιμοι να απολαύσετε το πρωινό σας.
Επιμέλεια συνταγής: Δέσποινα Μαρσέλου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος, Εξωτερική Επιστημονική Συνεργάτιδα Τμήματος Vegan Maternity Care